روپیه-هند.jpg (458×458)

سلام امروز می خوایم شرایط اقتصادی کشور هند را بررسی کنیم و مشخص کنیم که تغییرات قیمت روپیه هند در سال‌های آینده به کدام سمت می‌رود قیمت ارز این کشور افزایشی می‌شود یا نه کشور هند که از کشور هستش که در سال‌های گذشته توانسته خودش را در زمینه تجارت و صنعت خیلی خوب اثبات کنه با توجه به شرایط این کشور در زمینه دسترسی خوب به دریاهای آزاد این کشور تونس در زمینه تجارت هم خیلی خوب عمل بکند و به نوعی محصولات کشاورزی خودش را به تمام دنیا صادر کند امروزه کشور هند یکی از غول های تجاری جهان به حساب می ره که پیش‌بینی این موضوع در ۲۰ سال گذشته برای هیچ کسی امکان پذیر نبود

در این مقاله به شرایط اقتصادی کشور هند در سال های اخیر و نرخ روپیه هند در بازارهای اقتصادنیوز میپردازیم


شرحی بر اقتصاد داخلی و خارجی هند و تاثیر آن بر قیمت روپیه هند

اقتصاد هند چهارمین اقتصاد بزرگ جهان است. هند با رشد اقتصادی متوسط ۸ درصد طی ۸ سال گذشته به یک قدرت اقتصادی تبدیل شده‌است. این میزان رشد نزدیک به رشد اقتصادی کشور همسایه آن چین است. بر اساس برابری قدرت خرید، اقتصاد هند اکنون چهارمین اقتصاد بزرگ جهان به‌شمار می‌آید. میلیون‌ها تن هنور در فقر شدید زندگی می‌کنند و درآمد سرانه ۷۲۰ دلار آمریکا در سال است. مشکلات زیربنایی نیز در هند ادامه دارد.


اگرچه هنوز بیش از ۳۴٪ جمعیت هند کمتر از یک دلار در روز درآمد دارند (رتبه ۲۲ دنیا) و حدود ۸۰٪ مردم با کمتر از دو دلار در روز زندگی می‌کنند، (رتبه ۱۶دنیا) و بیش از۳۰۰میلیون نفر در زیر خط فقر زندگی می‌کنند، اما پیشرفت‌های اقتصادی عظیم این کشور در چند سال اخیر رشد اقتصادی هند را به رقم ۸٪ رسانده و کارشناسان پیش‌بینی می‌کنند، در سال‌های آینده هند به رشد اقتصادی ۱۰٪ در سال نیز نائل شود. ۷۸


اگر روزی، نام هند فقر و تنگدستی را به یاد می‌آورد، اکنون پیشرفت‌های اقتصادی و رنسانس علمی این کشور توجه همگان را به خود جلب کرده‌است.[نیازمند منبع] مدت‌هاست که سرمایه‌گذاری‌های عظیم خارجی در این کشور امری عادی به‌شمار می‌آید و فروش کالاهای هندی در بازارهای جهان به شدت افزایش یافته‌است.


کارشناسان سرآغاز پیشرفت‌های اقتصادی و افزایش قیمت روپیه هند را سال ۱۹۹۱ می‌دانند. در این سال مانموهان سینگ وزیر دارایی هند، برنامه‌هایی را برای خروج کشور از اقتصاد برنامه‌ریزی شده به تصویب رساند و به تدریج به اجرا درآورد. از آن زمان به بعد به تدریج قوانین مالیاتیِ دست و پاگیر لغو شدند، قوانین صادرات و واردات کشور تعدیل شدند، امکان سرمایه‌گذاری خارجی فراهم آمد و امنیت سرمایه‌های داخلی تأمین شد. مانموهان سینگ اکنون نخست‌وزیر هند است و توسعه طرح‌هایی را که خود شروع کرده، ادامه می‌دهد. تحلیل گران اقتصادی پیش‌بینی می‌کنند هند تا سال ۲۰۲۰ میلادی پس از آمریکا و چین سومین کشور صنعتی جهان باشد و درآمد سرانه کشور به ۵۰۰۰ دلار یعنی دوبرابر میزان فعلی برسد و قیمت روپیه هند رو به افزایش برود .


دلایل رشد اقتصادی سریع هند


 به عقیده بسیاری از کارشناسان توجه به بخش خدمات و بویژه خدمات فرعی، یکی از دلایل رشد سریع اقتصادی هند و قیمت روپیه هند بوده است. همچنین به عقیده کارشناسان، اجرای اصلاحات ساختاری در اقتصاد هند با روی کار آمدن دولت نارندا موندی بسیار بر روند رشد اقتصادی هند مؤثر بود. اصلاحات در بخش مالیات، صادرات و مصرف در هند صورت پذیرفت که تأثیر شگرفی بر اقتصاد هند باقی گذاشت.


بااین‌وجود، باید توجه داشت افزایش تولیدات صنعتی همچنین صادرات آن‌ها و به دست‌ آوردن بازارهای مصرف جدید در خارج نیز بر رشد اقتصادی هند و افزایش قیمت روپیه هند تاثیرگذار بوده است. به نقل از سی ان بی سی  در سال گذشته تولیدات صنعتی هند 7.1 درصد رشد داشته است درحالی‌که پیش‌بینی‌ها رشد 6.2 درصدی را نشان می‌داد. علاوه بر این توجه هند بر بخش فناوری اطلاعات (IT) در سال‌های اخیر توانسته است برای این کشور در میان اقتصاد‌های نوظهور جایگاه ویژه‌ای باز کند.


در همین راستا �بیبک دبروی�، رئیس شورای مشورتی اقتصادی نخست‌وزیر نارندا مودی معتقد است : "کاهش هزینه‌های عمومی، افزایش مصرف، سرمایه‌گذاری خصوصی و افزایش صادرات از اصلی‌ترین پیشرانه‌های این رشد اقتصادی هستند".

مهم‌ترین محصولات تجاری و صنایع اقتصادی هند و تاثیر آن بر قیمت روپیه هند


چهار بخش مهم اقتصادی و تجاری هند عبارت‌اند از صنعت، کشاورزی، خدمات و بخش مالی. تمرکز اقتصاد هند عمدتاً بر این چهر بخش استوار است و توجه بر بخش خدمات و مالی توانست در سال 2017 رشد اقتصادی شگفت‌انگیزی برای هند به ارمغان بیاورد.


در بخش صنعت هند در لیست سطح بازده صنعتی کشورها در مکان چهاردهم جهان قرار دارد. بخش صنعت تأمین کنند 27 درصد تولید ناخالص ملی هند است. فناوری و IT، صنایع حمل نقل، صنایع فلزی، داروسازی و صنایع شیمیایی، فراورده‌های نفتی، صنایع کشاورزی، سیمان، معدن، ساخت‌وساز و صنایع خرد دیگری چون چرم‌سازی از مهم‌ترین بخش‌ها و نهادهای بخش صنعت هند هستند که به نظر تمرکز هند بر IT  و صنایع شیمیایی ‌بر روند رشد این کشور بسیار مؤثر بوده است و سبب افزایش قیمت روپیه هند شده .

به‌علاوه، باوجود اهمیت کشاورزی در اقتصاد هند و اینکه هنوز چیزی حدود دوسوم نیروی کار هند در بخش کشاورزی و بخش‌های مربوط همچون صنایع‌دستی مشغول به کارند اما به نظر می‌رسد هند به بخش خدمات، اهمیت بیشتری در آینده به خدمات در مقابل کشاورزی خواهد داد چراکه اکنون بالغ‌بر 30 درصد نیروی کار هند در بخش خدمات مشغول به کارند و این میزان در حال افزایش است.  به‌علاوه بخش خدمات بیشترین سهم را در تولید ناخالص ملی این کشور دارد. مهم‌ترین بخش‌های خدماتی هند عبارت‌اند از: حمل‌ونقل هوایی،  بانکداری و امور مالی، فناوری اطلاعات، فناوری مالی، بیمه، بخش‌های مربوط به مخابرات و برق، گردشگری تحصیلات، مراکز درمانی و بهداشت و دیگر بخش‌ها.



عملکرد هند در تجارت خارجی


جمعیت بالا و همچنین برنامه‌های اقتصادی و تجاری هند و همچنین نبود منابع طبیعی چشم‌گیر (در مقایسه با کشورهای نفت خیز خاورمیانه) موجب شده است که ازنظر اقتصادی هند بر بخش خدمات و تجارت تمرکز ویژه‌ای داشته باشد. در سال 2017، میزان صادرات این کشور 276 میلیارد دلار و میزان واردات 384 میلیارد دلار بوده است.


در بخش صادرات مهم‌ترین محصولات هند عبارت‌اند از: محصولات کشاورزی 13.2 % ، سوخت و استخراج معادن 15.7٪ و کالاهای تولیدی 68.4٪ و اقلام وارداتی هند نیز شامل : محصولات کشاورزی 7/1٪ سوخت و استخراج معادن 33.1٪، کالاهای تولید 47.8٪.