قیمت-روبل-روسیه-به-ریال-و-تومان-ایران.jpg (650×366)

سلام امروز قصد داریم تا در این مقاله بررسی عوامل سیاسی و اقتصادی موثر بر اقتصاد کشور روسیه و همچنین تغییرات قیمت روبل روسیه در سال‌های گذشته و عوامل تاثیرگذار در این تغییرات صحبت کنیم کشور روسیه یکی از کشورهایی که بسیار فعال و مهم در زمینه صنایع هوایی و همچنین صنایع نظامی به شمار می‌رود و همین امر سبب شده که سالانه به میزان قابل توجهی صادرات به کشورهای مختلف دنیا داشته باشه این صادرات آب شده که درآمد این کشور بسیار بالا برده و بتون قدرت اقتصادی خود را تقویت کند و همچنین منابع غنی نفت و گاز این کشور سبب شده که صادرات نفتی این کشور در بالاترین حدود در کشورهای جهان باشد

در این مقاله به بررسی امور اقتصادی روسیه و نرخ روبل روسیه در اقتصادنیوز خواهیم پرداخت

بررسی قیمت روبل روسیه  و مهمترین شرکای تجارت خارجی روسیه: آمار و نمودار


به گزارش الوقت در حالی که روسیه کاهش رشد اقتصادی را از سال 2014 به دلیل کاهش قیمت جهانی نفت و تحریم‌های غربی علیه این کشور تجربه می‌کرد با آغاز دوره دوم ریاست جمهوری پوتین وی با اجرای اصلاحات اقتصادی توانست روسیه را از بحران اقتصادی گرفتار شده در آن نجات دهد. مجله فابرز کنت در بررسی و تحلیل وضعیت اقتصادی روسیه اعلام داشت روسیه توانسته با موفقیت بر پیامدهای تحریم های اقتصادی غلبه کند و حتی در سال جدید (2017) وعده موفقیت های بیشتری را در بازار داخلی می دهد.

محورهای اصلی اقتصاد روسیه بر محصولات و تولیداتی چون  نفت و فرآورده‌های نفتی، گاز طبیعی، فلزات، چوب و محصولات چوبی، مواد شیمیایی، فروش اسلحه و ادوات پیشرفته‌ نظامی و دیگر تولیدات غیر نظامی‌ است. با توجه به اینکه نفت و گاز محور اصلی اقتصاد و تجارت روسیه را تشکیل می‌دهند اما اقتصاددان‌ها معتقد‌ند قیمت روبل روسیه نسبت به تغییرات قیمت نفت و گاز در بازار جهانی بسیار کم تغییر می‌کند. این مهم باعث شده‌است رشد اقتصادی روسیه در سال 2016 و نیمه اول سال 2017 بسیار بیشتر از انتظارات و پیش‌بینی‌ها باشد. در این مقاله به برسی تغیرات قیمت روبل روسیه امروز و عوامل موثر بر آن خواهیم پرداخت


تولید ناخالص ملی (GDP) روسیه:

تولید ناخالص ملی روسیه از سال 2009 تا 2013 روند روبه رشد چشم‌گیری داشت به طوری که از 1223 میلیارد دلار  در سال 2009 به  2231 میلیارد دلار در سال 2013 رسید که بیشترین میزان GDP می باشد که این کشور از سال 1992 تا کنون تجربه کرده است می‌باشد. در سال 2016 این شاخص برای روسیه  1281 میلیارد دلار بود. پیش بینی می‌شود در پایان سال 2017 این میزان به چیزی حدود 1500 هزار میلیارد دلار برسد. اقتصادانان معتقد‌اند، شاخص تولید ناخالص ملی روسیه  روبه رشد است و پیش‌بینی می‌شود در سال 2020 این شاخص به چیزی بالغ بر 1800 میلیارد دلار برسد و این میزان از تولیدات یر قیمت روبل روسیه تاثیر زیادی خواهد گذاشت. 

همانگونه که از نمودار پیداست در یک دهه‌ اخیر رشد GDP واقعی روسیه با نوساناتی همراه بوده است. سال 2009 در پی بروز بحران مالی جهانی GDP روسیه به شدت سقوط کرده و رشد منفی اقتصادی را تجریه کرد. این روند در سال 2010 بهبود یافت به گونه‌ای که روسیه در سال 2013 بیشترین میزان GDP یک دهه اخیر را تجربه نمود. از سال 2014 تا 2016 نیز درصد رشد تولید ناخالص ملی روسیه منفی‌ست اما با توجه به آمارهای اقتصادی شش ماه نخست 2017 و پیش بینی اقتصاددان‌ها از سال جاری میلادی روسیه تا سال 2020 در این زمینه رشد مثبت را تجربه خواهد کرد‌ و همه این ها سبب تغیرات قیمت روبل روسیه

 خواهد شد

بررسی شرکای مهم تجاری روسیه و تاثیر بر قیمت روبل روسیه :

در سال  2016 میزان کل تجارت روسیه 436 میلیارد دلار بوده است که از این میزان،  283  میلیارد دلار آن صادرات  و180 میلیارد دلار واردات می‌باشد. این به آن معنی‌‌ست در مجموع تراز تجاری روسیه در تجارت خارجی  103.234  میلیارد دلار مثبت بوده است و این امر تاثیر زیادی روی قیمت روبل روسیه . خواهد گذاشت . مهم‌ترین شرکای تجاری  روسیهدر سال 2016، اتحادیه‌ اروپا ( به خصوص هلند و آلمان)، بلاروس، ترکیه، چین و آمریکا هستند

روسیه بیشترین صادرات را به چین و بیشترین میزان واردات را نیز از چین انجام می‌دهد. همچنین نسبت صادرات و وارداد روسیه با ترکیه بیشترین مزیت و ارز آوری را در میان شرکای تجاری برتر این کشور دارد.

این آمارها سیر کاهشی روابط تجاری  روسیه با مهمترین شرکای اقتصادی این کشور را در طول سال‌های 2014 تا 2016 به نمایش می‌گذارد. تراز تجاری روسیه با کشورهای چین و آمریکا منفی و از سوی دیگر این شاخص در روابط تجاری مسکو با بلاروس و ترکیه مثبت است. در این میان کاهش روابط تجاری با چین در جهت معکوس با گسترش همکاری‌های سیاسی دو دولت بوده است. از طرف دیگر تأثیر تحریم‌های اعمالی کنگره بر علیه مسکو نتایج خود را در کاهش سطح روابط اقتصادی دو کشور بویژه در صادرات روسیه به آمریکا به خوبی نشان می دهد.


ایران و روسیه راههای گسترش همکاری های اقتصادی را بررسی کردند

به گزارش جمعه شب ایرنا از سفارت ایران در روسیه، همکاری شرکت های ایرانی و روسی در زمینه صنایع و معادن بر مبنای نقشه راه همکاری های صنعتی و معدنی دو کشور که در سال 96 به امضا رسید محور مذاکرات مهدی سنایی و گئورگی کالامانوف بود.

همکاری میان شرکت های خودروسازی، راه آهن و هواپیماسازی روسیه و ایران و موضوعات مربوط به کمیسیون مشترک همکاری های دو کشور که در اواخر خرداد ماه 98 در ایران برگزار خواهد شد از دیگر مواردی بود که دو مقام در باره آنها تبادل نظر و گفت وگو کردند.

همکاری های اقتصادی روسیه و ایران در یک سال گذشته با خروج یکجانبه آمریکا از برجام و تحریم های پی در پی تهران و مسکو از سوی واشنگتن شکل و ماهیت تازه ای به خود گرفته و با تغییراتی مواجه شده است چرا که هر دو کشور مخالف سیاست های یک جانبه و غیر قانونی آمریکا علیه کشورهای مستقل هستند.