images (269×187)

موضوع امروز این مقاله در خصوص مواد خوراکی و بازار قیمت ماهی و گوشت و مرغ در ماه‌های گذشته می باشد در این مقاله قصد داریم به بررسی عوامل مختلفی موثر و تغییرات قیمت در بازار گوشت و مرغ و ماهی  و حتی میوه و سبزیجات بپردازیم قیمت اقلام خوراکی در ماه‌های گذشته در بازارهای ایران و همچنین میادین تره‌ بار افزایش شدید داشته با اینکه در چند ماه گذشته دولت بارها اعلام کرده که افزایش کمک ها به بازار مواد خوراکی می باشد اما بسیاری از فروشندگان معتقدند تغییری در این بازار حاصل نشده است و حتی کشور در عرضه شرکت‌های دولتی با نرخ کمتر از انقلاب پرداخته اما بسیاری معتقدند که تغییر در این خصوص نیز به وجود نیامده بود به همراه شده به بررسی موضوع بپردازیم


 در ادانه به بررسی قیمت ماهی سال 98 و دلایل آن خواهیم پرداخت

جزئیات تغییرات قیمت ماهی در بازار

 

رئیس اتحادیه پرنده و ماهی قیمت جدید مرغ و انواع ماهی را در بازار اعلام کرد و گفت: قیمت ماهی هامور جنوب، حلوا سیاه، سرخو، سالمون نروژ، گیش و سنگ سر شهری نسبت به هفته قبل کاهش داشته است.

مهدی یوسف‌خانی نرخ مرغ زنده را ۳۴۵۰ تومان اعلام کرد و افزود: قیمت مرغ آماده به طبخ در عمده فروشی میدان بهمن۴۶۰۰، درب کشتارگاه  ۴۷۰۰و توزیع درب واحدهای صنفی ۴۸۰۰ تومان است.

 

وی افزود: همچنین نرخ این کالا در مراکز خرده فروشی فروش ۵۳۰۰تومان است. یوسف‌خانی قیمت هرکیلوگرم ران مرغ با کمر را ۴۳۰۰و ران مرغ بدون کمر را برابر با قیمت مرغ و ۵۳۰۰ تومان عنوان کرد.

 

رئیس اتحادیه پرنده و ماهی همچنین تحولات بازار ماهی را طی یک هفته اخیر مورد اشاره قرار داد و اظهارداشت: امروز قیمت هر کیلو ماهی شیرجنوب، آزاد دزفولی و شوریده نسبت به هفته قبل افزایش و نرخ ماهی هامور جنوب، حلوا سیاه، سرخو، سالمون نروژ، گیش و سنگ سر شهری کاهش داشته است.

 

یوسف‌خانی قیمت انواع ماهی را در مراکز خرده فروشی به شرح زیر اعلام کرد: شیرجنوب ۲۸ هزارتومان، کپور ۱۴ هزارتومان، قزل‌آلا ۱۲ هزارتومان، شیرنیزه‌ای ۱۶ هزارتومان، تیلاپیا ۱۹ هزارتومان، آمور جنوب(سفیدپرورشی) ۱۵هزارتومان، آزاد دزفولی ۹هزارتومان، هامور جنوب ۲۵ هزارتومان، حلوا سیاه ۱۹ هزارتومان، سفید دریایی ۲۵ هزارتومان، شوریده ۲۳ هزارتومان، سرخو ۱۹ هزارتومان، سالمون نروژ ۳۵ هزارتومان، سنگ سر طلایی ۱۶ هزارتومان، سارم ۸ هزارتومان، گیش ۸ هزارتومان و سنگ سر شهری ۱۳ هزارتومان.

 

نقش وجود فرصت طلب ها و دلاها در گران شدن ماهی :

قاسمی با اشاره به اینکه سیستم دلال بازی در عرضه آبزیان، رونق فراوانی دارد، افزود: با توجه به آنکه محصول حداقل پس از دست به دست شدن میان 3 تا 4 واسطه به دست مصرف کننده می رسد؛ بنابراین همه این عوامل منجربه نوسان چشمگیر قیمت آبزیان در بازار می شود.

قاسمی با انتقاد از بی توجهی سازمان شیلات و میادین میوه و تره بار نسبت به افزایش سرسام آور قیمت ماهی در بازار بیان کرد: سودجویی دلالان و عوامل واسطه منجر به افزایش شدید قیمت آبزیان در بازار می شود که این امر به سبب کاهش قدرت خرید خانوار به ضرر مصرف کننده تمام می شود و این همان موضوعی است که بارها به مسئولان هشدار داده ایم.

این مقام مسئول گفت: قیمت قزل آلا 40 تا 50 درصدی افزایش یافته است، این درحالی است که تنها 10 درصد آن ناشی از افزایش قیمت تمام شده و مابقی مربوط به سودجویی دلالان است.

وی در پایان با اشاره به اینکه افزایش قیمت هر کیلو ماهی ارتباطی به کمبود تولید ندارد، تصریح کرد: امسال حداقل میزان آبزی پروری به 400 هزارتن همانند مشابه سال گذشته می رسد، بنابراین اتفاق خاصی در تولید رخ نداده که بخواهد قیمت ماهی نوسان چشمگیری در بازار داشته باشد.

در ادامه به بررسی قیمت ماهی و همچنین جدول آخرین فیمت ماهی در سایت اقتصادنیوز خواهیم پرداخت

 

قیمت ماهی قزل آلا فرانسوی

گوشت یکنواخت و لذیذ ماهی قزل آلا دلیل بر جذابیت این نوع ماهی در بازارخرید ماهی قزل آلا در ایران و خارج محسوب می شود که باتوجه به خواص و مزایای برشمرده از ماهی قزل آلا می توان گفت گوشت ماهی قزل آلا نسبت به گوشت قرمز برتری ویژه ای دارد. ماهی قزل آلا فرانسوی پرورشی جزء معدود ماهیانی است که در مقایسه با دیگر ماهیان از امگا ۳ بیشتری برخوردار است.

 

کاهش و افزایش متهی قزل آلا فرانسوی پرورشی به عوامل بسیاری همچون موارد ذیل وابسته است:

 

سایز های ماهی قزل آلا

بسته بندی های متفاوت ماهی قزل آلا

دریایی

پرورشی

سفارش خرید ماهی قزل آلا

زنده یا لاشه بودن ماهی قزل آلا

هزینه های مصرف شده در طول دوره پرورش ماهی قزل آلا

یکی از اصل های اساسی که تفاوت قیمت را در قیمت ماهی قزل آلا در طول پرورش ماهی مشخص می کند پرورشی یا دریایی بودن ماهی قزل آلا است.  قیمت ماهی های قزل آلا دریایی به دلیل تغذیه طبیعی و ارگانیک با قیمتی گرانتر از ماهی قزل آلا پرورشی در بازار خرید ماهی قزل آلا عرضه می گردد.

 

یکی از دلایل شکست بهای ماهی قزل آلا پرورشی توسعه روز افزون در بین پرورش دهندگان ماهی قزل آلا می باشد و به همین خاطر فروش ماهی قزل آلا پرورشی با کاهش قیمت نسبی نسبت به ماهی قزل آلا دریایی به بازار خرید و فروش ماهی قزل آلا وارد می شود.

 

 

گوشت ماهی قزل آلا و برتری های خواص :

گوشت ماهی قزل آلا لذیذ و خوش طعم، دارای رنگی یک نواخت و زیبا و دارای تیغ های کم می باشد. که باعث محبوبیت ماهی قزل آلا در بین ماهیان پرورشی می باشد. پرورش ماهی قزل آلا در آب های با کیفیت به وجود آورنده مزه ایده آلا این ماهی است.گوشت ماهی قزل آلا سرشار از منابع معدنی و ویتامین و چربی امگا ۳ می باشد. که آگاهی مردم نسبت به ماهی قزل آلا مصرف سالانه این ماهی را هر سال افزایش می دهد.

ماهی قزل آلا در مقایسه با ماهیان سرد آبی دیگر بسیار راحت تر با محیط خود خو و سازگاری پیدا می کند. همچنین تمایل این ماهی به اهلی شدن بیشتر است . از خوراک دستی خود که بر روی آب شناور است به راحتی تغذیه می کند. ماهی قزل آلا در برابر درجه حرارت بالا با کمبود اکسیژن مقاوم می باشد و به اندازه ای که به راحتی دمای ۲۰ تا ۲۲ درجه سانتی گراد را متحمل می شود.

ماهی قزل آلا نسبت به بیماری مقاوم تر از ماهیان دیگر است و دیرتر به بیماری آلوده می گردد. رشد و نمو تخم ماهی قزل آلا نسبت به ماهیان دیگر سریع تر می باشد. ماهیان قزل آلا هنگامی که به درستی تغذیه شوند در یک سالگی به وزن صد گرم، در ۳ سالگی به وزن ۲۵۰ تا ۳۰۰ گرم می رسند.حداکثر وزن ماهیان قزل آلا ۷ کیلو با حداکثر طول ۷۰ سانتی متر می باشد در سراسر دنیا اساسی ترین ماهی آزاد مورد پرورش ماهی قزل آلا می باشد.