1682718 (608×458)

سلام امروز قصد داریم در این مقاله بررسی عوامل موثر بر افزایش قیمت تخم مرغ و میوه و برنج در یک سال گذشته در بازارهای داخلی ایران صحبت کنیم همچنین عوامل موثر بر این تغییرات قیمت را مورد نقد و بررسی قرار دهیم و بررسی کنید که چگونه می‌توان به کاهش قیمت‌ها در بازار حاکم کرد و همچنین که پیش‌بینی کنیم این کاهش قیمت در بازار داخلی ایران چه زمانی اتفاق می‌افتد در این مقاله به بررسی عوامل موثر بر افزایش قیمت‌ها مثل افزایش قاچاق در کشور و همچنین صادرات بی رویه و سیاست‌های دولت در خصوص کنترل قیمت میوه جات و برنج در یک سال گذشته در بازارهای داخلی ایران می‌پردازد با ما در این مقاله همراه شوید تا این موضوع را بررسی کنیم


در این مقاله به بررسی قیمت هر شانه تخم مرغ و همین طور علت تغیرات آن میپردازیم

کاهش قیمت تخم مرغ در بازار

به گزارش اقتصاد نیوز به نقل از مهر؛ سیدفرزاد طلاکش با اشاره به کاهش قیمت تخم مرغ در بازار اظهار داشت: در حال حاضر میانگین قیمت تخم مرغ درب مرغداری به   ۵,۸۰۰ تومان  برای هر کیلوگرم رسیده در حالی که قیمت تمام شده تولید این محصول ۷,۸۰۰ تومان است، بنابراین هر کیلوگرم تخم مرغ ۲ هزارت ومان زیر قیمت تمام شده، عرضه می‌شود.

وی افزود: توزیع نهاده‌های دامی که قرار بود از سوی شرکت پشتیبانی امور دام و سازمان‌های جهاد کشاورزی استان‌ها مدیریت شود، هنوز انجام نشده و با وجود آنکه به میزان کافی نهاده در کشور وجود دارد، قیمت‌ها به شدت افزایش یافته است.

دبیرکل کانون سراسری مرغ تخم گذار کشور اضافه کرد: اکثر مرغداران برای تأمین نهاده‌های مورد نیاز خود، با مشکل مواجه هستند و مجبورند نهاده‌های مورد نیازشان را از بازار آزاد تأمین کنند؛ ضمن اینکه در بازار آزاد نهاده به میزان زیاد وجود دارد که این نشان می‌دهد مشکل در توزیع این نهاده‌ها است.

طلاکش قیمت هر کیلوگرم سویا را در بازار آزاد حدود ۵,۰۰۰ تومان و قیمت هر کیلوگرم ذرت را حدود ۱,۸۰۰ تومان اعلام و اضافه کرد: این یک چالش بسیار جدی برای صنعت طیور کشور است؛ ضمن اینکه ما روزانه حدود ۲۰۰ تن تخم مرغ مازاد داریم که با توجه به ممنوعیت صادرات نمی‌دانیم با این محصول مازاد چه کنیم.

وی افزود: با توجه به نزدیک بودن فصل گرما و ماه مبارک رمضان، تقاضا برای تخم مرغ کاهش می‌یابد و اگر اجازه صادرات ندهند، شرایط بدتر خواهد شد.

طلاکش درباره حل مشکل نهاده‌های دامی، با بیان اینکه نهاده به میزان کافی در بازار وجود دارد، تصریح کرد: توزیع این نهاده‌ها مشکل دارد. تمام نهاده‌ها ارز دولتی دریافت می‌کنند و نباید با این نرخ عرضه شوند.


صادرات تخم مرغ آزاد شد

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایبنا رضا رحمانی با ارسال نامه ای به میر اشرفی رئیس گمرک ممنوعیت صادرات دام سبک، شتر و ضایعات آخل، دم قیچی و خرده ریز از مواد پلاستیکی را از تاریخ ۱۰ اردیبهشت آزاد کرد. در این نامه همچنین از لغو ممنوعیت صادرات تخم مرغ خوراکی و غیرخوراکی خبر داده شده است.

بنابراین گزارش قیمت تخم مرغ در هفته های اخیر کاهش یافته است به طوری که قیمت تخم مرغ برای هر شانه ۳۰ عددی تا ۱۲ هزار تومان کاهش یافته است هر چند که این محصول ۱۹ تا ۲۰ هزار تومان نیز به فروش میرسد.



علت اصلی افزایش قمیت تخم مرغ مشخص شد

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از مهر، قیمت تخم مرغ طی روزهای اخیر با افزایش چشمگیری در بازار مواجه بوده است و دیروز مدیرعامل شرکت پشتیبانی امور دام از توزیع تخم مرغ تنظیم بازاری خبر داد.

گزارش های میدانی خبرنگار مهر نشان می دهد قیمت هر عدد تخم مرغ در مراکز خرده فروشی به حدود ۷۵۰ تا ۸۰۰ تومان رسیده و هرشانه از این محصول نیز ۲۱ هزار و ۶۰۰ تومان به فروش می رسد، به گفته فروشندگان، قیمت هر کارتن  تخم مرغ طی روزهای اخیر حدود ۱۵ هزارتومان افزایش داشته است. 

در همین زمینه،  ناصر نبی پور، رئیس هیات مدیره اتحادیه مرغ تخم گذار استان تهران در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه قیمت تخم مرغ به ازای هر کیلوگرم درب مرغداری میانگین بین ۸۲۰۰ تا ۸۳۰۰ تومان است، اظهارداشت: دلیل این مساله عدم انتقال و کمبود دان است، مرغ داران به سختی می توانند دان تهیه کنند.

وی اضافه کرد: این  مساله باعث شده تولید تخم مرغ دچار افت شود، به عنوان مثال در واحد تولیدی ما، تولید این محصول بین ۱۰ تا ۱۵ درصد کاهش یافته  این درحالی است که مرغداران پول نهاده ها را نیز پرداخت کرده اند اما به دلیل مشکلاتی که با کامیون داران پیش آمده، حمل و نقل انجام نمی شود و دان به موقع به مرغداری ها نمی رسد.

نبی پور با اشاره به اینکه مگر مساله حمل و نقل سخت است که دولت آن را حل نمی کند؟، گفت: متاسفانه کامیون داران را با مرغداران رو به رو کرده اند و این مساله به تولید آسیب می زند. 

رشد ۳۲ درصدی تخم مرغ

در سال گذشته شاخص گروه تخم مرغ به ۳۰۰.۳۱ واحد رسیده که در مقایسه با سال قبل ۳۲.۶۵ درصد رشد داشته است. این در حالی است که شاخص در سال قبل از آن ۳۵.۹۶ درصد افزایش پیدا کرده بود. همه اقلام این گروه شامل تخم مرغ خوراکی و نطفه دار به ترتیب ۳۶.۶۸ و ۲۸.۵۲ درصد نسبت به سال قبل افزایش یافته‌اند، در حالی که همین اقلام در سال قبل به ترتیب معادل ۳۸.۶۸ و ۳۳.۲۸ درصد رشد داشته است.

اما در گروه کود، شاخص به ۹۴۴.۰۸ رسیده که در مقایسه با سال قبل ۷.۷۹ درصد افزایش یافته است. تورم این گروه در سال ۱۳۹۶ حدود ۲.۰۶ درصد گزارش شده بود.

مرکز آ مار اخیراً گزارشی در مورد وضعیت هزینه در مرغداری‌های صنعتی در زمستان سال گذشته منتشر و اعلام کرده بود که تورم در بخش‌های تولیدی محصولات مرغداری صنعتی در زمستان گذشته نسبت به فصل مشابه ۱۳۹۶ تا مرز ۸۰ درصد رسیده بود.