Armenia-money-unit.jpg (800×490)

سلام امروز میخواهیم در مورد تغیرات قیمت درام ارمنستان در یک سال گذشته با شما صحبت کنیم بازار ارز ایران در دو سال گذشته دچار تغیر و تحولات شدیدی در نوع خود شده . تغیر و تحولات بازار ارز و طلا به سمتی رفته که سبب شده قیمت ارز در بازار ها افزایش دو تا سه برابری را تجربه کند همچنین این افزایش قیمت دربازار ارز سبب شده که قیمت ها در بخش های مختلف بازار نیز افزایش داشته باشد با ما در این مقاله همراه باشید تا به بررسی این موضوعات در خصوص بازار داخلی ایران بپردازیم و همچنین قیمت اقلام را در بازار ایران پیشبینی کنیم



در ادامه به بررسی قیمت درام ارمنستان و آخرین نرخ درام ارمنستان امروز میپردازیم

نظام اقتصادی ارمنستان  تاثیر آن بر قیمت درام ارمنستان


زمانی که شوروی سابق پابرجا و فروپاشی شوروی اتفاق نیفتاده بود، صنعت پایه ی اصلی و بنیادی اقتصاد ارمنستان بود. به طوری که با وجود 3% جمعیت شوروی ، تولیدات صنعتی آن 4% کل تولیدات شوروی بود. متاسفانه پس از استقلال این کشور وضعیت اقتصادی آن راکد شد و امروزه بیشتر بخش های اقتصادی به صورت غیر قابل استفاده و متروک درآمده است. البته این کشور با ایجاد نظام اقتصاد بازار آزاد و همچنین کمک های سازمان های بین المللی ، برنامه های اصلاحات اقتصادی را اجرا کرده و به این ترتیب توانسته از رکود تا حدودی نجات یابد.
ارمنستان در سال های اخیر شاهد رشد اقتصادی ثابت و منظم در بخش های تولید انرژی ، مواد شیمیایی ، مخابرات ، جواهر سازی ، عمران و مصالح ساختمانی و رشد چشمگیر در تجارت و بازرگانی ، حمل و نقل ، ماشین سازی ، الکترونیک ، کامپیوتر و… بوده است. رشد اقتصادی این کشور پس از افت بسیار شدید در سال 2009 در نتیجه بحران مالی جهانی در سال 2011 مجدداً حالت صعودی گرفته و به 4.7 درصد رسید.

بانک مرکزی ارمنستان، نرخ رشد اقتصادی ارمنستان در نیمه اول سال ۲۰۰۵ را برابر با ۱۰٫۲ درصد اعلام کرد.

ساختار اقتصادی ارمنستان از سال ۱۹۹۱ اساساً تغییر کرده‌است؛ بخش‌هایی همچون ساختمان‌سازی و خدمات جای کشاورزی و صنعت را به عنوان سهام‌داران اصلی رشد اقتصادی گرفته‌اند. «صنعت فرآوری الماس» که یکی از مهم‌ترین صادرکنندگان و همچنین یکی از اصلی‌ترین جذب کنندگان سرمایه خارجی در سال‌های ۲۰۰۰ تا ۲۰۰۴ بود، با کاهشی شدید در میزان تولیدات برای سال ۲۰۰۵ مواجه شد؛ این مسئله ناشی از کاهش عرضه مواد اولیه از سوی روسیه و رکود کلی بازارهای بین‌المللی الماس بود. دیگر بخش‌های صنعتی که رشد صنعتی را پیش می‌بردند، شامل بخش‌های انرژی، متالورژی و فرآوری غذا بود

 
منابع درآمد کشور

درآمد کشور ارمنستان از طریق صادرات کالا از جمله الماس ( پرداخت و صادرات مجدد آن )  و دیگر مواد معدنی مانند : سنگ ، مس ، قطعات فلزی ، ماشین آلات و تجهیزات ، نوشیدنی و مواد غذایی تأمین می شود. به طور کلی صنایع مختلف ( تولید مواد شیمیایی ، قطعات و ابزار الکترونیکی ، ماشین آلات ، مواد غذایی ، لاستیک ، پوشاک ، صنایع دفاعی و... ) و همچنین کشاورزی و محصولات آن مهم ترین بخش های اقتصادی ارمنستان به شمار می آید و بخش اصلی درآمد کشور از این طریق تأمین می شود. کشاورزی 44 درصد از نیروی کار و صنایع 42 درصد از نیروی کار را به خود اختصاص می دهند.
بعلاوه کمک های ارامنه خارج از کشور ( اسپیورک ارمنی ) در قالب های مختلف و نیز کمک و اعطای وام کشورها ، سازمانها و نهادهای مالی نظیر روسیه ، آمریکا، بانک جهانی ، صندوق بین المللی پول ، بانک توسعه و ترمیم اروپا ، اتحادیه اروپا و غیره ، از دیگر منابع مالی ارمنستان به حساب می آیند و این یکی از دلایل حفظ قیمت درام ارمنستان در بازار جهانی است .



حجم صادرات و واردات و تاثیر تورم بر قیمت درام ارمنستان

حجم صادرات ارمنستان به دلیل داشتن رشد اقتصادی ثابت و متعادل و همچنین بهره مند بودن از نظام تجارت آزاد از سال 1999 به صورت چشم گیری افزایش پیدا کرد و به همراه آن به دلیل رشد تولیدات داخلی، واردات نیز کاهش یافت. در سال 1999 حجم صادرات این کشور به میزان 5.1% افزایش یافت و این در حالی است که رشد واردات با 10.1%- به حد منفی رسید.
در سال 2004 حجم صادرات و واردات به ترتیب 4.3% و 5.6% افزایش یافت. در سال 2005 روند رشد صادرات ادامه پیدا کرد و به 31.5% رسید.


از سال 1998 که تورم در ارمنستان به خد تعادل رسید، رشد اقتصادی این کشور هم آغاز شد. بر اساس آمار رسمی ارائه شده توسط بانک مرکزی ارمنستان، میزان متوسط تورم در سال 2003 برابر 4.7% و در سال 2004 برابر با 7% بوده است. این میزان در سال 2005 به 2.2% رسید و این یکی از دلایل حفظ قیمت درام ارمنستان در بازار جهانی است .





 ارمنستان، پلی میان ایران و اتحادیه اورآسیا 


پس از انعقاد توافقنامه میان ایران و اتحادیه اقتصادی اورآسیا در سال 2018، ارمنستان به دلیل داشتن مرز مشترک با ایران به پلی ارتباطی میان تهران و این اتحادیه تبدیل شده است. حجم تجارت میان ایران و کشورهای عضو اتحادیه اقتصادی اوراسیا در سال 2017 میلادی به 2.7 میلیارد دلار رسید. این توافق فرصت های جدیدی را در راستای منافع دو طرف ایجاد می کند. توافقنامه جدید میان ایران و اتحادیه اقتصادی اورآسیا 17 مه در آستانه پایتخت قزاقستان امضا شد و برای سه سال آینده دارای اعتبار است. این توافقنامه مسیر را برای عضویت دائم ایران در این اتحادیه هموار می کند. براساس این توافقنامه عوارض گمرکی در تجارت ایران با روسیه و اعضای اتحادیه اورآسیا لغو می شوند. این توافق به ارمنستان اجازه می دهد به عنوان یک مسیر ترانزیتی مهم میان ایران و بازار بزرگ تر اورآسیا فعالیت کند
در همین حال منطقه آزاد تجاری 'مغری' که در مرز ارمنستان با ایران ایجاد شده، بخش مهمی از راهبرد اقتصادی این کشور منطقه قفقاز به حساب می آید